Siasat siapakah gerangan promoter Nik Abduh ?

Suwardi dan Nik AbduhTERSEBAR sudah sekeping gambar menunjukkan bertapa akrabnya calon Ketua Pemuda Pas, Ustaz Nik Muhammad Abduh bersama seorang individu yang dikenali dengan nama Suwardi Yaakub. Walaupun ramai yg tak mengenalinya di dalam politik, Suwardi sebenarnya sangat istimewa kerana ia mempunyai hubungan rapat dengan ramai VIP dan VVIP. Beliau di katakan biasa berhubung dengan menteri-menteri termasuklah Tan Sri Muhyiddin Yassin, Dato’ Jamil Khir dan lain-lain VIP dan ada ketika bermain golf bersama mereka.

Suwardi merupakan pegawai khas Dato’ Dr Hasan Ali pada masa beliau menjadi exco Kerajaan Selangor. Pernah dilapurkan bahawa dia adalah di antara individu yan menjadi orang tengah di dalam mengatur pertemuan-pertemuan antara pemimpin PAS dan pemimpin UMNO semasa percubaan membentuk kerajaan kerjasama Umno – PAS di Selangor pada 2008.

Gambar di atas tersebar dan melalui maklumat disebut pertemuan itu dibuat di Perlis. Walaupun salah seorang lagi individu yang berada dalam gambar itu adalah Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub namun umum dan ahli Pas tahu Salahuddin hanya jemputan ke program bersama ahli dan kepimpinan Pas di Perlis.

Persoalannya bagaimana individu tersebut yang sebelum ini dikaitkan dengan sebuah parti lawan boleh berada bersama Nik Abduh untuk ke program itu. Biarpun pihak tersebut berasal dari Perlis namun penglibatannya dengan Nik Abduh menjadi tanda tanya.

Andainya isu dan gambar itu adalah fitnah, ahli-ahli terutama pimpinan Pemuda Pas Malaysia mengharapkan Nik Abduh menjawabnya di pentas wacana bersama seorang lagi calon Ketua Pemuda, Suhaizan Kaiat yang juga penyandang jawatan.

Ramai ahli-ahli Pas mahu melihat calon Ketua Pemuda duduk sepentas untuk berkempen secara sihat mengemuka hujah dan aspirasi membawa Pemuda ke mercu jaya bukannya duduk bersama mereka yang boleh menimbulkan keraguan kepada perwakilan untuk menilai.

Artikel asal dari http://muktamarpas61.blogspot.com/2015/05/siasat-siapakah-gerangan-promoter-nik.html