Keluhan Aishah Dengan Perkembangan PAS

aisyah_penyanyiBerikut adalah petikan dari posting Facebook Saudara Kamal Koh mengenai kenyataan bekas selebriti Aishah yang juga merupakan calon PAS bagi PRU 13 di Negeri Sembilan:

Masa saya mula-mula masuk PAS saya sangat impress kerana PAS telah melangkah dari parti Pak Lebai ke parti yang lebih terbuka kepada jemaah berbagai bidang.

Bagi saya kalau PAS betul-betul nak memerintah Malaysia satu hari nanti, ini satu langkah yang mesti (di ambil).

Tapi sekarang tidak lagi begitu. “PAS For All” has become a bit of a joke. Sebagai orang baru saya terkejut dgn penggunaan bahasa setengah-setengah orang yang dipanggil faqih dlm agama.

Rasanya dalam industri yang orang anggap jahil pun masih ada sikap toleransi dan hormat. Sekarang maki hamunnya (di dalam PAS agak memeranjatkan).

Saya tidak kecewa dengan perjuangan Islam tetapi saya kecewa dgn apa yg berlaku dlm PAS yg kononnya perjuangkan Islam. Ini ke akhlak yang nak kita tunjukkan kepada non muslims bila sesama jemaah pun berantakan. Respect has to be earned not commanded from!

Komen Admin: Tunggulah muktamar yang akan datang nanti. Mungkinkah akan ada lagi kejutan-kejutan bahasa yang bakal berlaku oleh golongan faqih di dalam PAS?